Slide 1

Teal Team

Egy jó csapat a legéletképesebb működési forma
- rajtad is múlik, hogy egészségesen, tiszta keretek között dolgozzatok a kollégákkal. Egy Teal Teamben felnőtt emberként felelősen dolgozhatsz, a társaiddal barátságos, bizalomra épülő kapcsolatot tarthatsz fenn, így minden figyelmedet és energiádat a fontos, fenntartó és előremozdító gondolatokra, cselekvésekre
és egymás iránti gesztusokra fordíthatod.

Workshopjaink, készségfejlesztéseink és csapatjátékaink mindegyike célzottan
támogat egy jobb működés elérésében. Ingyenes konzultációnkon segítünk
kiválasztani a számodra legmegfelelőbb programot.

Workshopok

Slide
Team Booster

Egy szervezet hosszútávú sikerének titka a csapatokon belüli együttműködés, ezért érdemes ezen dolgozni a hatékonyság érdekében. Team Booster programunk egy fél napos workshop, ahol a résztvevők lehetőséget és konkrét, jól bevált nemzetközi eszközöket kapnak ahhoz, hogy fejlesszék együttműködésüket. Ennek eredménye pedig egy igazságosan, őszintén és transzparensen együttműködő, hatékony csapat.
Időtartam: fél nap
Létszám: 5-15 fő
Témáink: SCARF, Cynnefyn, Pozitív összegű játék, Cukorka modell

Slide
Csapatban az erő

Az egyik többet csinál, a másik ahhoz nem is ért… Micsoda káosz! Ez az a működés, ami a leginkább hátráltatja a csapatokat és a szervezetet is az előre haladásban. Ennek gyakran a feladatok egyenetlen elosztása és a kompetenciák kiaknázatlansága az oka. Játékos programunk segít a csapatnak abban, hogy kompetencia alapon határozzák meg feladataikat, hogy utána egyenletes terhelésben, igazságos elosztásban végezhessék a munkájukat.
Időtartam: fél nap
Létszám: 5-15 fő
Témáink: kompetenciatérkép

Slide
Breathe

A csapatokon belüli rejtett konfliktusok a hosszútávú, jó együttműködés legnagyobb ellenségei, ezért fontos, hogy legyen eszközünk ezek kezelésére és leginkább megelőzésére. A ’Breathe’ azaz ’Lélegezz’ workshopunk segít felvértezni a csapatot a rejtett konfliktusok elleni küzdelemben. A csapat fellélegezhet, mert egy tiszta, őszinte és transzparens kommunikáció váltja fel az addig stresszes és frusztrált interakciókat.
Időtartam: 3 óra
Létszám: 5-15 fő
Témáink: SCARF, peer-to-peer visszajelzés

Slide
Érzelemfelismerés

Teams, Zoom, Skype… Kiváló eszközök, hogy kommunikáljunk egymással és fenntartsuk az együttműködéseket. Ám a kommunikációnk ijesztően magas százalékát veszítjük el akkor, amikor nem személyesen dolgozunk együtt. Ez növeli a bizalmatlanságot, hisz sokkal kevesebb információt kapunk a másikról. Programunk során a résztvevők elsajátíthatják az arcon megjelenő mikroérzelmek felismerését, így magabiztosabban igazodhatnak el a kommunikáció sűrűjében.
Időtartam: fél nap
Létszám: 5-15 fő
Témáink: metakommunikáció

previous arrow
next arrow

Készségfejlesztések

Mind a minőségi feladatvégzés, eredményesség, mind az innováció, a jó csapatmunka, munkahelyi légkör a közöttünk lévő kapcsolat minőségén, bizalmon és a feladatok, határidők, ígéretek kezelésén nagy mértékben múlik. Készségfejlesztő tréningjeink ezért mind a kapcsolati, mind a feladatoldali együttműködéssel foglalkoznak.

A problémák sokszor  a megfelelő együttműködési kompetenciák hiányából adódnak, ami jól összeállított fejlesztésekkel néha meglepően könnyen is orvosolhatók.

Célunk, hogy a megfelelő készségek elsajátításával egyéni és csoport szinten is magasabb bizalmi szintre tudj lépni.

Csapatjátékok

Slide
Térképek Labirintusa

Még az általában jól együttműködő csapatoknál is elfordul, hogy zavar támad az erőben és megszűnik az összhang. Ennek oka lehet a csapat tagjainak belső frusztrációja, nagy fokú stressz vagy a szervezetben történő változások. Csapatépítőnk során spiráldinamikára épülő térképekkel játszunk; feltárjuk, jelenleg hol tart az egyén és a csapat, megteremtve a lehetőséget, hogy játékos módon együtt jussanak el egymás és a szervezet megértéséig, visszabillentve ezzel az egyensúlyt a stabilabb működés érdekében.
Időtartam: fél nap
Létszám: 5-15 fő

Slide
Rendszerjáték

Gyakran találkozunk azzal, hogy egymás előtt őszintén kimondani dolgokat nehéz. Vagy nem is tudjuk, valójában mi munkál bennünk, vagy egyszerűen a megfogalmazás nem megy. Ilyenkor érdemes a rendszerjátékkal dolgozni. Beszéd nélkül, a térben „leképezni” helyzeteket, és a képeken, szimbólumokon keresztül ránézni, megoldani a dolgainkat.
Időtartam: fél nap
Létszám: 5-15 fő
Témáink: metakommunikáció

previous arrow
next arrow