Mi a Teal?

Frederic Laloux írta le a Tealt a történelem során kialakult és ma is működő 5 emberi együttműködési forma egyikeként. Miért kell erről könyvet írni? Mert a teal szervezetek tudják a választ arra, hogyan lehet a váratlan fordulatok világában a közösségek erejével, az emberi potenciál kibontakoztatásával sikeres for és non profit szervezeteket, iskolákat, kórházakat létrehozni. A teal működés lényegét az emberben való hit adja, ahogy Koldo Saratxaga baszk teal szervezetfejlesztő mondta:

„Az emberek felelősek, értelmesek és alaptermészetük a motivált állapot.” 

És ha ennek megfelelően az emberek önszerveződő csoportokban dolgozhatnak, ha teljes személyiségükkel lehetnek jelen a munkahelyükön, nem csak racionális, eredmény-centrikus alkalmazottként, akkor olyan eredményeket érnek el, amelyeknek a világ a csodájára jár. Szó szerint. Rutger Bregman „új realizmusnak” nevezi a tealt, a felvilágosodáshoz hasonlítja, az ész forradalmához, de ez egy olyan forradalom, amiben az ember valódi természete, jóravalósága a realitás, és ez határozza meg az ezt felismerő szervezetek működését.

A teal szervezetek rendkívül intelligensek, mint maguk is egy élő organizmus, evolúciós utat járnak be, és van egy belső érzékelésük arról, mi ez az út. Ez a különleges irányérzék az egyes emberek érzékelésein, ötletein keresztül nyilvánul meg, és csak akkor válik láthatóvá, ha sok embert képes a szervezet meghallgatni és meghallani. Ez a kollektív intelligencia bámulatos megnyilvánulása. Ez a működés képes volt sok vállalatot akár a csőd széléről két számjegyű növekedésbe fordítani, tartósan. Ezek a szervezetek kimagasló pénzügyi eredményeik mellett a leginkább vevő-centrikusak, jó bennük dolgozni, és maguk is fejlesztési terekként is működnek.

 

Ennek a hihetetlen hatékonyságnak azonban ára van: az igazságtalanság és kiváltságok felszámolása, radikális transzparencia, a vezetők szerepének átalakítása, a szabadság mellé a felelősség elvállalása, a konfliktusok kezelése, rendszeres peer-to-peer visszajelzések, őszinteség és bátorság.

Akik ilyen szervezetekben dolgoznak, azt mondják, megéri. Ezzel mélyen egyetértünk.

Teal szolgáltatásaink

A Teal vállalatok önszerveződésre épülő, emberközpontú, vevőorientált szervezetek. Az ebbe az irányba induló szervezeteknek, csoportoknak és embereknek a következő formákban tudunk partnerei lenni:

  • Teal mentoring
  • Tanácsadás
  • Csapatfejlesztés
  • Szervezetfejlesztés
  • Előadások a tealről
  • Workshopok
  • Vezetői támogatás
  • Rendszerállítás

Minden teal munkánk alapja a teljes bevonás, transzparencia, bizalom, felelős szabadság, hosszútávú gondolkodás, nagyvonalúság és elköteleződés.

A jövő szervezetei

Frederic Laloux A jövő szervezetei című művében foglalta össze a teal működés alapvetéseit. A könyv magyar nyelvű verziójának kizárólagos magyarországi kiadójaként büszkék vagyunk arra, hogy a kiadvány második kiadását is egyre növekvő érdeklődés mellett forgalmazhatjuk, és örömünkre szolgál, hogy a könyv illusztrált verzióját is megjelentethettük magyar nyelven.

A jövő szervezetei több éve sikeresen működő vállalatok példáján keresztül mutatja be azokat a gyakorlatokat és működéseket, amelyek az egyéni, csoportos és vállalati fejlődést állítják a középpontba. Ezekben a szervezetekben az energiát nem vonja el a vállalati politika, a félelem és a bizalmatlanság.

Laloux megmutatja nekünk, hogyan építhetünk olyan szervezeteket, melyekben a sikert és a fejlődést a bizalmon alapuló együttműködés teremti meg.