A TEAL

A jövő szervezetei

Frederic Laloux A jövő szervezetei című művében foglalta össze a teal működés alapvetéseit. A könyv magyar nyelvű verziójának kizárólagos magyarországi kiadójaként büszkék vagyunk arra, hogy a kiadvány második kiadását is egyre növekvő érdeklődés mellett forgalmazhatjuk, és örömünkre szolgál, hogy a könyv illusztrált verzióját is megjelentethettük magyar nyelven.

A jövő szervezetei több éve sikeresen működő vállalatok példáján keresztül mutatja be azokat a gyakorlatokat és működéseket, amelyek az egyéni, csoportos és vállalati fejlődést állítják a középpontba. Ezekben a szervezetekben az energiát nem vonja el a vállalati politika, a félelem és a bizalmatlanság.

Laloux megmutatja nekünk, hogyan építhetünk olyan szervezeteket, melyekben a sikert és a fejlődést a bizalmon alapuló együttműködés teremti meg.

Bizalom alapú szervezetfejlesztés

Szervezetfejlesztési programunk a teal alapjain nyugszik. A szervezetre mint élő organizmusra tekintünk, és munkamódszerünk is ehhez igazodik.

Lépésről lépésre haladunk, olyan új képességek megépítésében veszünk részt, amelyeket az adott közeg, kultúra a legjobban és leggyorsabban tud hasznosítani, és amelyek a jövőben is értékesek és hasznosak lesznek a szervezet számára. Minden szervezetre, szervezeti egységre jellemző egy jól meghatározható együttműködési paradigma, ami szoros összefüggésben van az ott dolgozók bizalmi viszonyaival.

A szervezetek a ma ismert 5 paradigma közül vannak valamelyikben, ezek közül a negyedik és ötödik szint az, ahol a leghatékonyabbak, leginnovatívabbak az emberek. A fejlesztést lépésről lépésre lehet megvalósítani, így valódi változást érhetünk el.

Teal közösség

Fontosnak tartjuk, hogy a teal működést ne csak a munkahelyi környezetben népszerűsítsük, hiszen Laloux olyan példákat és eszközöket adott a kezünkbe, amelyek bárhol, bárkinek hasznos kapaszkodókat adhatnak, dolgozzon bármilyen pozícióban, bármely szektorban.

Éppen ezért hoztuk létre a Going Teal csoportot, amely az Aquilone gondozásában működő nyílt online közösség, ahová szeretettel várjuk mindazokat, akik érdeklődnek a teal működés iránt.

A csoportnak havi rendszerességgel találkozókat is szervezünk, illetve hírlevél formájában értesítünk minden feliratkozót a témával kapcsolatos aktualitásokról.