Teljesség az irodában és otthon

Munkahelyi én és otthoni én nem létezik. Csak az én van.

A TEAL szemlélet képviselőiként ennek a tudati szintnek a három áttörését (önmenedzsment, teljesség, evolúciós cél) eddig is meghatározónak gondoltuk, a 2020-as év pedig lehetőséget adott arra, hogy valóban a saját bőrünkön is tapasztaljuk ezek fontosságát. Önmenedzsment nélkül esélyünk sem lett volna a remote munkára, az Aquilone evolúciós célját szem előtt tartva pedig sok fontos és később sikeresnek bizonyuló döntést hoztunk.

A legszembetűnőbb azonban az a felismerés volt, hogy amikor Laloux a teljességről beszél, az nem csak azt jelenti, hogy levesszük a szakmai álarcunkat és teljes valónkkal vagyunk jelen a munkahelyen. Mert ahogyan a munkahelyre beengedjük a magánéletünket, úgy a magánéletünkbe is be tud jutni a munkában szerzett öröm, tudás és tapasztalat.

2020-ban az Aquilone hatalmas átalakuláson ment keresztül, és nem tudtuk nem észre venni ennek pozitív hatását a magánéletünkben is. Ahogyan a munkahelyi konfliktusainkat kezeltük, ahogy figyeltük a szervezetünk és a külvilág rezgéseit, úgy kezdtünk el otthon is egyre inkább ezek szellemében működni. Jobban megértettük a családi konfliktusokat: egy borostyán és egy zöld családtag nem csoda, ha nem jut dűlőre! Bátrabbak mertünk lenni a neccesebb helyzetekben, mert érzékeltük, mi történik és megadtuk az általunk leghelyesebbnek vélt választ ahelyett, hogy váratlanul szembesültünk volna egy problémával, amire hirtelen felindulásból reagálunk.

Megtapasztaltuk, hogy akár a céges dolgokban, akár otthon lerakjuk a terheket (Éljen Marie Kondo! ?), az hatni fog a többi életterületünkre is. Sokat beszélgettünk arról, hogy milyen érdekes, hogy amint leraktunk olyan céges dolgokat, amiket terhesnek éreztünk, szinte azonnal új ajtók nyíltak, valami élni kezdett. Új megbízások jöttek és a munka valahogy könnyebb, áramlóbb és energizálóbb lett.

A teljesség organikusan jelent meg az életünk minden terén. Egyik nap Zsuzsa erős vállfájással érkezett az irodába, és azt kérdezte, van-e kedvünk egy szomatodráma állításban segíteni neki, hogy a fájdalom csökkenjen. Én ilyenben még nem vettem részt, meghökkentő volt az egész folyamat és megerősítő, hogy ebben is tudunk úgy együtt összedolgozni. A magánéletünk titkai nem sérülnek, de valahogy mégis tudunk segíteni.  Mert megvolt a bizalom, a jóindulat és az akarás arra, hogy ez megtörténjen.

Évindításként megcsináltunk egy érdekes játékot (az eheti hírlevélben megtaláljátok), ahol képek és hívószavak segítségével értékeltük a tavalyi évet és álmodtuk meg az ideit. Érdekes volt látni, hogy még egy „bökj rá egy random színes pöttyre, ami egy képet és egy szót rejtő kártyát takar” feladat kapcsán is mennyire egy hullámhosszon mozgunk. Anikónak és Zsuzsának volt teljesen megegyező kártyája, de minden kártya, amit kiválasztottunk, abszolút értelmezhető volt mindannyiunknak – mind személyes, mind szakmai szinten. Hogy hallgatni kell az intuíciónkra, hogy érzékelnünk és megélnünk kell azt az utat, ami előttünk áll, hogy nem kell megfelelnünk másoknak, hiszen a siker, az öröm és a kiteljesedés ott van előttünk.

Ha ez az év csak fele olyan örömben és szeretetben telik, mint az első munkahetünk, már nyert ügyünk van. ?

Mádi-Krezinger Cintia

A jövő szervezeteit építjük és támogatjuk hírlevelünkön keresztül is!

Ingyenes, hetente frissülő anyagainkért iratkozzon fel hírlevelünkre!

Teal szolgáltatásaink

Célunk, hogy a teal világát minél több ember számára megismerhetővé tegyük. Ennek érdekében indítottuk el egyéni teal szolgáltatásainkat – kattintson és tudjon meg többet!

Teal közösség

Csatlakozzon hozzánk Ön is!

A csoportnak havi rendszerességgel találkozókat is szervezünk, illetve hírlevél formájában értesítünk minden feliratkozót a témával kapcsolatos aktualitásokról.