SZERVEZETFEJLESZTÉSI TANÁCSADÁS

Azt látjuk, hogy a nagyon jó értelemben vett tanácsadói szolgálatra szükség van. Ebben a működésben a legnagyobb a megrendelő szabadsága, a helyzetekbe ő lép be, a munkát ő végzi el, ehhez kér csak muníciót, segítséget a felkészüléshez, végrehajtáshoz az átgondoláshoz.

A tanácsadás rugalmas és nagyon költséghatékony megoldás azoknak az embereknek csapatoknak és szervezeteknek, ahol működik az önszervezés, önmenedzsment egy alap szinten, és ahol szívesebben dolgoznak maguk a saját változásaikkal, folyamataikkal.

Tanácsadás szervezeteknek

A  szervezetek alapvetően egy-egy fejlesztési folyamathoz keresnek támogató tanácsadót, aki „nem viszi el a show-t”, hanem valóban ad értelmes tanácsot, és segíti a szervezetet abban, hogy biztonságosan haladjon végig a maga változásain.

Egyedi megoldásunk: Összekapcsoljuk a szervezetet más, hasonló folyamattal, szakmai kérdésekkel birkózó szervezetekkel. Arra is volt már példa, hogy nagybank nagybanknak segített, tehát iparágon belül, versenyt félretéve tudtak beszélgetni.

Tanácsadás vezetőknek

Minden vezető életében vannak olyan helyzetek és pillanatok, amikor jól jön egy megbízható, elkötelezett, de objektív partner, akivel lehet hangosan együtt gondolkodni, aki szakmailag és emberileg is a legjobb értelemben vett tanácsadó tud lenni.

A coachingtól ez a szolgáltatásunk abban különbözik, hogy ez valóban a feladatok, döntések átbeszélése, néha csak egy „rapid randi” erejéig, gyors tanácskérés, információszerzés, jó gyakorlatok megkérdezése, máshol ezt hogy csinálják. Van olyan eset is, amikor döntéshozatalban támogatunk, akár rendszerállítással is.

Tanácsadás csapatoknak

Jellemzően nagyobb szervezetfejlesztéseknél dolgozunk tanácsadóként csapatokkal, de időnként fejlesztésektől függetlenül is fordulnak hozzánk. A lényeg itt is az, hogy nem kell a csapatnak folyamatot építenie velünk, ad hoc is be tud hívni egy-egy megbeszélésre, egy csapattag fel tud hívni minket néhány kérdéssel, vagy ha éppen arra van szükségük, facilitáljuk egy-egy megbeszélésüket.

⟸ Vissza a Szervezetfejlesztésre

Beszélgessünk!

Szeretne többet megtudni szolgáltatásunkról? Vegyen részt ingyenes online konzultációnk valamelyikén!

A jövő szervezetei könyvek

Frederic Laloux A jövő szervezetei című művében foglalta össze a teal működés alapvetéseit. A könyv magyar nyelvű verziójának kizárólagos magyarországi kiadójaként büszkék vagyunk arra, hogy a kiadvány immár második kiadása mellett az illusztrált verziót is egyre növekvő érdeklődés mellett forgalmazhatjuk.