“Rettenetes a kísértés a jóra!”

 

Bertold Brecht drámájában, a Kaukázusi krétakörben ezt írja: az emberben „Rettenetes a kísértés a jóra!”.

Ezt sokan megtapasztalhattuk már, hogy megfelelő és nem megfelelő körülmények között embertársaink, kollégáink, Uram bocsá’ vezetőink is (igen, ők is!)  hajlamosak valóban a jót és helyeset cselekedni. Ilyenkor óriási energiák szabadulnak fel és nagy teljesítmények születnek. A cselekedetekben résztvevők szívvel-lélekkel, legjobb tudásuk szerint teszik a dolgukat, inkább lelkesültek, mint közömbösek, a cél, a közös értékek és az egymással való bizalmon alapuló együttműködés jellemző rájuk. Senki nem dirigál senkinek, mindenki tudja, hol a helye, mi a dolga, tudnak értelmes döntéseket hozni, gyorsan és felelősen reagálni a kihívásokra.

Azt hinnénk, ezek csak ritka alkalmakkor történhetnek meg velünk. Van egy jó hírünk… ez az élmény a mindennapjaink része lehet.

A következő hetekben arról a szervezeti modellről, a hozzá kapcsolódó jó gyakorlatokról írunk, ahol a fentiek jól ismert, gyakori élményei a dolgozóknak. Emellett bemutatjuk a szervezetek evolúciós állomásait is, vizsgáljuk őket mind vezetői, és munkavállalói oldalon egyaránt.

A legutóbbi 90 napos tervezésünk fő célja az, hogy megismertessük a teal-t, bemutassuk az odáig vezető utat, és segítsünk az elindulásban. Nagy öröm számunkra, hogy ezen a héten elindul első Teal Szakmai Útindító Programunk is teljes létszámmal, és már vannak jelentkezőink a következő időpontra is.

Ebben az évben még rengeteg meglepetéssel, újdonsággal és gyakorlatokkal készülünk minden olvasónk és követőnk számára, ha szeretne mindenről elsőként értesülni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha Önben is rettenetes a kísértés a jóra, tartson velünk ezután is! 🙂

Toldi Zsuzsanna

A jövő szervezeteit építjük és támogatjuk hírlevelünkön keresztül is!

Ingyenes, hetente frissülő anyagainkért iratkozzon fel hírlevelünkre!

Teal szolgáltatásaink

Célunk, hogy a teal világát minél több ember számára megismerhetővé tegyük. Ennek érdekében elindítottuk Teal Workshopunkat, és további két tanfolyam, a Teal Crash Course és a Teal Akadémia elindításán is dolgozunk. Kattintson és tudjon meg többet!

A jövő szervezetei könyv

Frederic Laloux A jövő szervezetei című művében foglalta össze a teal működés alapvetéseit. A könyv magyar nyelvű verziójának kizárólagos magyarországi kiadójaként büszkék vagyunk arra, hogy a kiadvány immár második kiadását is egyre növekvő érdeklődés mellett forgalmazhatjuk.

Teal közösség

Csatlakozzon hozzánk Ön is!

A csoportnak havi rendszerességgel találkozókat is szervezünk, illetve hírlevél formájában értesítünk minden feliratkozót a témával kapcsolatos aktualitásokról.