Restart

Március közepére elvesztettük a megbízásaink 80%-át.

A csapatunk fele frissen érkezett hozzánk. Nagyon jónak ígérkezett üzletileg az év. Épp új irodát találtunk, és a berendezést meg a színeket tervezgettük, meg az irodaavató bulit partnerekkel, ügyfelekkel, rózsaszín volt a világ. Snitt, a kép elsötétült.

Hoznunk kellett egy döntést. Megpróbáljuk túlélni, vagy felhagyunk az egész szervezetfejlesztéssel és mindenki külön boldogul.

Az első döntés tehát arról szólt, hogyan tekintünk arra, ami velünk és körülöttünk történik. Tragédia vagy fejlődési lehetőség. Csináljuk együtt, ebben a felállásban és vagy együtt átjutunk, vagy együtt elbukunk. Innentől pedig már nem volt nehéz meghozni a többi döntést.

Annál nehezebb volt megépíteni ezt az új csapatot – skype-on és Zoomon.

Beszéltünk a betegségtől való félelmeinkről, csináltunk hírzárlatos napot, amikor nem muszáj válaszolni levelekre meg összedolgozni, erre van ügyeletes. Nevetgéltünk a macskán, a kisgyereken, az átsuhanó családtagokon. És rájöttünk, ez így nem lesz jó, nem lehet várni arra, hogy majd újra visszaáll minden és akkor majd komolyan nekilátunk. Most kell csinálni, nincs visszaút, csak előre vezető ismeretlen ösvények. Menni kell, vagy annyi.

Ekkor lett konfliktus. Meg kellett értenünk a helyzetet és egymást. Munkaérték kérdőívet töltöttünk ki és közös megértés lett a vége. Jókat röhögünk és vannak parádés excel tábláink is – kinek-kinek szükséglete szerint. Szerepköröket alkottunk és tudatosan úgy alakítottuk a munkát, hogy mindenki mindenkivel dolgozhasson egy kicsit. Megtanultunk egy ütős 90 napos tervezési módszertant és szépen irányba állítottuk magunkat. Mi az eredmény?

Elkészült az új weboldalunk, ahol ennek a döntésnek minden következménye látható. Az értékeink: bizalom, szövetség és az ezekből következő jövő.

Felkerült a teljes termékpaletta, a vezetők, akiknek menet közben megmutattuk, azt jelezték vissza, barátságos és szakmailag is erős az oldal. Itt is köszönöm a munkájukat, figyelmüket! Szorosan összedolgozva grafikusunkkal lett egy vadonatúj logónk, ami most hűen kifejezi, amit csinálunk.

Az átmeneti időszakban beszélgettünk több, mint 60 vezetővel és megosztottuk velük azt, amit tapasztalatként elmondtak arról, hogy élik meg a pandémia időszakát. A vezetők megoldásai, vívódásai segítették a többieket is.

Új online eszközök használatát sajátítottuk el – néha ugyan morogva, de ma már sokkal tudatosabban és könnyedebben mozgunk ebben a világban.

Kiadtuk A jövő szervezetei (Frederic Laloux: Reiventing organizations) második, javított kiadását printben és pdf-ben is. Megkaptuk a könyv illusztrált verziójának kiadási jogát. Indul a fordítás! Tárgyalunk Dave Logan-ék Tribal Leadership című könyvének magyar kiadásáról. Eldöntöttük, hogy az evolúciós szervezeti megközelítés eddig magyarul nem elérhető forrásait hozzáférhetővé tesszük a magyar olvasók számára. Innentől kezdve az a célunk, hogy a velünk dolgozó szervezeteknek ezt a szemléletet és az ehhez kapcsolódó eszközöket adjuk át.

Úgy döntöttünk, for purpose szervezetként mostantól nem csak a vezetőknek, szervezeteknek, de a magánembereknek, munkavállalóknak is igyekszünk könnyen hozzáférhető formában támpontokat adni.

Közös mércénk lett mind a szakmaiság, mind a barátságosság és befogadhatóság tekintetében. Közös nyelvet beszélünk.

Azt látom, hogy sok fiaskó, próbálkozás, konfliktusok, eredmények után a járvány a megújulás és egy valóban teal működés lehetőségét adta az Aquilone Training csapatának. So far so good. Eddig úgy tűnik, tudtunk élni ezzel a lehetőséggel. A fentiek ne tévesszenek meg senkit, kőkemény pillanatok, álmatlan éjszakák és aggodalom, viták is kísérték ezt a megújulást. Újjászületni nem könnyű. Kitartóan azt követtük, amit az ügyfeleinknek is javaslunk, és amilyen jó gyakorlatokat teal szervezetekben alkalmaznak. Működik. Hogy mennyire, azt 90 nap múlva a pénzügyi eredményeknek is igazolniuk kell. Akkor újra ránézünk arra, amit eddig csináltunk.

Azt gondolom, ez az időszak megerősítette, hogy kis- és nagy szervezeteknek is tudunk hasznos kísérői lenni a saját restart – redesign folyamataikban.

Ha érdekel, hogyan, itt leírtuk: www.aquilone.hu

A jövő szervezeteit építjük és támogatjuk hírlevelünkön keresztül is!

Ingyenes, hetente frissülő anyagainkért iratkozzon fel hírlevelünkre!

Teal szolgáltatásaink

Célunk, hogy a teal világát minél több ember számára megismerhetővé tegyük. Ennek érdekében elindítottuk Teal Workshopunkat, és további két tanfolyam, a Teal Crash Course és a Teal Akadémia elindításán is dolgozunk. Kattintson és tudjon meg többet!

A jövő szervezetei könyv

Frederic Laloux A jövő szervezetei című művében foglalta össze a teal működés alapvetéseit. A könyv magyar nyelvű verziójának kizárólagos magyarországi kiadójaként büszkék vagyunk arra, hogy a kiadvány immár második kiadását is egyre növekvő érdeklődés mellett forgalmazhatjuk.

Teal közösség

Csatlakozzon hozzánk Ön is!

A csoportnak havi rendszerességgel találkozókat is szervezünk, illetve hírlevél formájában értesítünk minden feliratkozót a témával kapcsolatos aktualitásokról.