RENDSZERÁLLÍTÁS

A rendszerállítás, szervezetállítás a már sokak által ismert és megtapasztalt családállításon alapul. Olyan dinamikákat és információkat, lehetőségeket, akadályokat tárhatunk fel, amelyek más módon nehezen megtalálhatók. Maga a rendszerállítás már a megoldást is meg tudja támogatni, akár konfliktusos helyzetekben, döntések estén.

Hogyan zajlik ez?

Ez csoportos módszer, amiben Te, kedves Utazó, a főszereplő leszel. Egy csoport segít abban, hogy egy-egy szerepet felvállalva, minőségeket, akadályokat megjelenítve megmutassák a helyzeted, problémád dinamikáját. Un. fedett játékot játszunk ilyenkor, azt, hogy ki milyen szerepben van, csak Te és szervezetállító kollégánk tudja. Így érzékeny információ nem kerül senki birtokába.

Itt egy példa: Egy Utazónak több munka közül kellet volna választania, de a logikai megközelítés nem segített. Így kollégáink megjelenítették a különböző lehetőségeket, valaki felvette az Utazó szerepét is, és tették és mondták azt, amit úgy éreztek, hogy tenniük kell. Nagyon fontos, hogy ez intuitív munka, nem szerepjáték! Az állításban szépen kialakult, hogy az Utazónak melyik munka lenne a legközelebbi, és egy hét múlva hívott minket, hogy megkapta az állást, egy igen jó ajánlattal. Jól döntött.

⟸ Vissza az Egyéni Teal Szolgáltatásokhoz

Beszélgessünk!

Szeretne többet megtudni szolgáltatásunkról? Vegyen részt ingyenes online konzultációnk valamelyikén!

A jövő szervezetei könyvek

Frederic Laloux A jövő szervezetei című művében foglalta össze a teal működés alapvetéseit. A könyv magyar nyelvű verziójának kizárólagos magyarországi kiadójaként büszkék vagyunk arra, hogy a kiadvány immár második kiadása mellett az illusztrált verziót is egyre növekvő érdeklődés mellett forgalmazhatjuk.