KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS

Mit jelent a közösség szó?

Az emberi közösség a családoknál nagyobb, szoros társas kapcsolatokat fenntartó emberek csoportja. Ezek az emberek önként segítik és támogatják egymást anélkül, hogy ezért bármilyen javakat remélnének. Az ilyen közösségek egyre inkább jelen vannak az online térben is.

Célunk, hogy ügyfeleinkkel közösen kialakítsuk azt az online bizalmi teret, ahol a felhasználók a közösség tagjaiként felelős szabadságban alkothatnak, tanulhatnak és segíthetik egymást és együtt dolgozhatnak a közösség közös céljáért. Egy jól működő közösség legyen az offline, vagy online, bármire képes!

Online

Az offline világban számos, szinte észrevehetetlen módon kapcsolódunk; már a puszta jelenlétünk sokkal intenzívebbé teszi a kommunikációnkat. Az online világban sajnos ezt az apró nüanszokból álló, kapcsolódást segítő jelenlétet elveszítjük, ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő eszközökkel pótoljuk ezt a hiányt, olyan online teret megalkotva, ahol erős kapcsolódások jöhetnek létre.

Az online világban is fontos számunkra az emberközpontúság, így közösségfejlesztő projektjeinkben alapelvünk a közösség tagjainak bevonása az őket érintő kérdésekbe, fejlesztési és változtatási folyamatokba. Így biztosíthatjuk azt, hogy mind az ügyfél, mind az általa létrehozott közösség tagjai számára szerethető, aktív és értelmes online teret alakítsunk ki.

Közösségfejlesztéseink főbb eszközei

Gamification – motivációs eszköztár

A játékosítás eszköze az online közösségek megépítésének és a már meglévő közösségek fejlődését is támogathatjuk vele. A közösségre szabott, jól megválasztott játékos/motivációs eszközök beépítésével mérhetően megnövelhető az elköteleződés és az aktivitás a közösségen belül.

 

Kommunikáció

A tagok közösség iránti elköteleződésének megteremtése a jó kommunikációval kezdődik, ezt kommunikációs tanácsadás keretében alakítjuk ki. Jól működő, aktív közösséget akkor hozhatunk létre és tarthatunk fenn, ha a közösség tagjainak nyelvén szólunk az emberekhez, és bevonva őket a projekt folyamataiba meghallgatjuk és meg is halljuk az igényeiket és kéréseiket, javaslataikat.

Online közösségfejlesztési folyamatunk

Platformelemzés

  • Meglévő online platform esetén annak teljes körű analízise (kommunikációs, vizuális, webfejlesztési), tanácsadás a szükséges módosításokra.
  • Új közösség létrehozása esetén teljes körű platformépítési tanácsadás.

Kutatás

  • A felhasználói igények felmérése, a közösség tagjainak bevonás akciócsoportok létrehozásával.

Gamification tanácsadás

  • A felhasználói igényeknek megfelelően, közösségre szabott játékosítás, amely növeli a felhasználók aktivitásra való hajlamát és elköteleződését a közösség iránt.

Kommunikációs tanácsadás

  • Az ügyfél igényei szerinti tanácsadás, amely magában foglalhatja a teljes közösségi kommunikációs stratégia megalkotását és megvalósítását (szövegezési javaslatok, közösségi média jelenlét stb.)

Projekttervezés

  • Az ügyfél és a közösség tagjainak igényeire szabott teljes projektterv készítése, folyamatos kapcsolattartás és tanácsadás.

Specifikáció

  • A végleges terv részletes megalkotása, igény esetén kivitelezése.

 

Beszélgessünk!

Szeretne többet megtudni szolgáltatásunkról? Vegyen részt ingyenes online konzultációnk valamelyikén!

A jövő szervezetei könyvek

Frederic Laloux A jövő szervezetei című művében foglalta össze a teal működés alapvetéseit. A könyv magyar nyelvű verziójának kizárólagos magyarországi kiadójaként büszkék vagyunk arra, hogy a kiadvány immár második kiadása mellett az illusztrált verziót is egyre növekvő érdeklődés mellett forgalmazhatjuk.