Hibrid működés: Tényleg ez a jövő?

Márciusban a feje tetejére fordult a világunk és mindenki a maga módján próbált meg kisebb-nagyobb sikerrel helytállni ebben a helyzetben. Rengeteg cégnek kellett nagyon gyorsan reagálnia egy olyan problémára, amivel még sohasem találkozott. Megváltozott munkarendek, home office, kényszer szabadság, átszervezés stb. Mivel globálisan ki vagyunk szolgáltatva egy olyan körülménynek, amire tulajdonképpen nem sok befolyásunk van, érdemes hosszútávon is elgondolkodni azon, hogy mi az a működési forma, ami a leggazdaságosabb, legrugalmasabb és legműködőképesebb ebben az új helyzetben.

Az azért az elmúlt hónapokban kiderült, hogy nem kell a home office-tól megijedni, hiszen aki az irodában is becsületes, jó munkaerő, az otthonról is jól és megbízhatóan fog dolgozni. Megértettük az emberi kapcsolataink, a kapcsolódás fontosságát is, hogy milyen jó is az, amikor személyesen is együtt tudunk lenni és közösen dolgozni valamin. Az otthon töltött hónapok után nekünk is óriási felüdülés személyesen megbeszélni egy-egy projektet.

Megtanultuk a leckét

Amikor ez az egész elkezdődött, abban a nagyon nehéz helyzetben találtuk magunkat, hogy félünk attól, hogy betegek leszünk, és attól is, hogy elveszítjük a megélhetésünket. Ebben a hirtelen ijedtségben senki nem tudta, mit csináljon – nálunk is volt egy rövid, bénult időszak. Mára azért már többet tudunk arról, hogy hogyan kerülhetjük el azt, hogy betegek legyünk, és többet tudunk arról is, hogy hogyan működünk csapatként egy nehéz helyzetben. Így sokkal könnyebben fogjuk venni, ha esetlegesen jönne még egy, a márciusihoz hasonló hullám.  Ezzel biztosan nem vagyunk egyedül, és rengeteg munkavállaló és csapat kialakított egy olyan best practice-t, amivel átvészelhető, kivitelezhető egy újabb szükséghelyzet. Mára tudjuk, hogy nem kell megijedni, hanem gyorsan implementálni kell azokat a megoldásokat, amik az előző helyzetben is átsegítettek bennünket.

Hibrid Működés

Nagyon sok vállalat indult egy olyan irányba, ami ötvözi az otthoni munka és az irodai munka elemeit: vannak irodai napok, amikor a csapatok találkoznak és közösen dolgoznak, és vannak olyan napok, amikor a munkát otthonról végezhetik a munkavállalók. Azonban ezt a működést is újra meg kell szokni, és sok helyen jelent problémát az, hogy olyan csapatok, akiknek közösen is kellene együtt dolgozniuk egy projekten, nem lehetnek egyszerre az irodában, illetve az irodába visszaérkező munkavállalók (teljesen érthető módon) a kapcsolati oldalt erősítik a közös kávézásokkal és beszélgetésekkel, amik háttérbe szoríthatják a munkát, így ezek a folyamatok lelassulhatnak. Ez az új működés tehát újabb kihívásokkal állítja szembe a szervezeteket. Itt az ideje a szervezet működését is átléptetni azokra a szintekre, ahol ezek a helyzetek is könnyebben megoldhatóak, ahol sem a munkavállaló well-beingje, sem a cél és munka rovására nem mennek a változások.

Jövőbiztos szervezetek

Eddig sem volt ez titok, de mára egyértelművé vált, hogy azok a szervezetek képesek a legjobban alkalmazkodni a felmerülő helyzetekhez, amelyek az eddigi hierarchikus rendszertől elrugaszkodva egy olyan szervezetet képesek közösen felépíteni, ahol magas a bizalmi szint, ahol felelős szabadságban dolgozhatnak a munkavállalók, akik felelősséget vállalnak a munkájukért és érzelmileg is képesek kapcsolódni a cég értékeihez. Nagyon fontos eleme ezeknek a jövőbiztos szervezeteknek az önállóság is, és az, hogy bizonyos helyzetekben önszervező módon találjanak megoldásokat a problémákra. Érdemes adott kérdésekben meghallgatni a kompetens munkavállalók véleményét és javaslatait és figyelembe venni azokat a döntések meghozatalánál.

Fontos változás, hogy betöltött pozíciótól függetlenül, munkatársnak és vezetőnek egyaránt FELNŐTT emberként kell működnie. Mit jelent ez a gyakorlatban?

  • Őszinteség – korrekt visszajelzés
  • Felelősség vállalása
  • Jóindulat feltételezése minden esetben a másikról
  • Jóindulat és kompetencia saját részünkről
  • Hajlandóság a cselekvésre
  • Hajlandóság a tanulásra
  • Empátia
  • Fegyelem és kitartás
  • Kifogástalan udvariasság – a tisztelet megnyilvánulása

Aki ezt képes hozni, azzal bármilyen megmérettetés idején jó együtt dolgozni. Megmérettetés pedig egyre több lesz, és ezeken csak tudatos, hajlandó, egymásban bízó, épkézláb közösségek jutnak át.

Eljött az ideje annak, hogy egyszerre fejlődjünk egyéni és szervezeti szinten, mert amilyenek vagyunk, olyan világot építünk!

Herzog-Szörényi Anikó

A jövő szervezeteit építjük és támogatjuk hírlevelünkön keresztül is!

Ingyenes, hetente frissülő anyagainkért iratkozzon fel hírlevelünkre!

Teal szolgáltatásaink

Célunk, hogy a teal világát minél több ember számára megismerhetővé tegyük. Ennek érdekében elindítottuk Teal Workshopunkat, és további két tanfolyam, a Teal Crash Course és a Teal Akadémia elindításán is dolgozunk. Kattintson és tudjon meg többet!

A jövő szervezetei könyv

Frederic Laloux A jövő szervezetei című művében foglalta össze a teal működés alapvetéseit. A könyv magyar nyelvű verziójának kizárólagos magyarországi kiadójaként büszkék vagyunk arra, hogy a kiadvány immár második kiadását is egyre növekvő érdeklődés mellett forgalmazhatjuk.

Teal közösség

Csatlakozzon hozzánk Ön is!

A csoportnak havi rendszerességgel találkozókat is szervezünk, illetve hírlevél formájában értesítünk minden feliratkozót a témával kapcsolatos aktualitásokról.