EGYÜTTMŰKÖDÉS-FEJLESZTÉS

Mind a minőségi feladatvégzés, eredményesség, mind az innováció, a jó csapatmunka, munkahelyi légkör a közöttünk lévő kapcsolat minőségén, bizalmon és a feladatok, határidők, ígéretek kezelésén nagy mértékben múlik. Készségfejlesztő tréningjeink ezért mind a kapcsolati, mind a feladatoldali együttműködéssel foglalkoznak. Minden olyan helyzettel dolgozunk, amelyben két vagy több embernek együtt kell működnie: kollégák, kolléga és vezető, munkavállalói és vezetői csoportok, társterületek, ügyfél és szervezet.

Miért fontos az együttműködés?

 

%

10-ből csupán 3 munkavállaló elégedett a csapatán belüli együttműködéssel (Gallup)

%

A dolgozók 76%-a szerint a társterületekkel nem megfelelő az együttműködés (Gallup)

%

A munkavállalók 85%-a küzd konfliktusokkal a munkahelyén.

Az aggasztónak tűnő adatok sokszor csak a megfelelő együttműködési kompetenciák hiányából adódnak. A problémák a jól összeállított fejlesztésekkel néha meglepően könnyen is orvosolhatók. Célunk az, hogy a megfelelő készségek elsajátításával a munkavállalók egyéni és csoport szinten is magasabb bizalmi szintre tudjanak lépni.

Leggyakoribb készségfejlesztési témáink

A jó együttműködés eredményei

Gyors és hatékonyabb munkavégzés

A megfelelő szervezeten belüli kommunikáció és a megbízható feladatteljesítés lehetővé teszi annak az őszinte, biztonságos és megtartó munkakörnyezetnek a megteremtését, amelyben nem a felesleges körökre folyik el az energia.

Erősebb motiváció

A jó együttműködés alapja a pszichológiai biztonság, azaz hihetünk abban, hogy nem fognak megbüntetni vagy megalázni, ha elmondjuk ötleteinket, aggodalmainkat, feltesszük kérdéseinket vagy hibázunk. Ez a biztonság motivál minket arra, hogy a lehető legjobban teljesítsünk, mert értékes számunkra ez a megtartó környezet.

Hosszútávú elköteleződés

Aki már dolgozott ellenséges, konfliktusos munkahelyen, megtapasztalta a kimerültséget, a közönyt, az elszigeteltséget, pontosan tudja, milyen felszabadító és emberhez méltó egy bizalmon alapuló együttműködés. Az ilyen típusú munkahelyeken az emberek szívesebben dolgoznak, elköteleződnek és nem váltanak munkahelyet.

Hogyan működik a programunk?

Együttműködés-fejlesztő programokat jellemzően szervezetfejlesztési projektjeinken belül tartunk, mindig az adott konkrét feladatnak megfelelően kialakított know-how és módszertan segítségével.

Eszközeink

Olyan programokat szervezünk, melyek legfontosabb eszközei a különböző módon facilitált őszinte beszélgetések, közös kísérletezés és tanulás.

  • Akciótanulás
  • Akciócsoport
  • Appreciative inquiry
  • DISC személyiségteszt
  • ARPe kérdőív
  • Team coaching
  • Workshopok

Kinek ajánljuk az együttműködés-fejlesztést?

  • Munkatársi és vezetői csoportoknak
  • Társterületeknek
  • Ügyfélkapcsolatban dolgozóknak

 

Szolgáltatásaink online is elérhetőek, beszélgessünk!

A jövő szervezetei könyv

Frederic Laloux A jövő szervezetei című művében foglalta össze a teal működés alapvetéseit. A könyv magyar nyelvű verziójának kizárólagos magyarországi kiadójaként büszkék vagyunk arra, hogy a kiadvány immár második kiadását is egyre növekvő érdeklődés mellett forgalmazhatjuk.

Teal közösség

Csatlakozzon hozzánk Ön is!

A csoportnak havi rendszerességgel találkozókat is szervezünk, illetve hírlevél formájában értesítünk minden feliratkozót a témával kapcsolatos aktualitásokról.