Best of 2020

Közeledik az év vége – elcsendesedünk, visszanézünk, de előre is tekintünk.

„Kőkemény hierarchiában működő, profitorientált munkahelyi múlttal a hátam mögött egyszerűen nem fért ez az egész a fejembe. Ám ahogy telt az idő, nagyon is megértettem, miért kell így tennünk.”

Ahogy közelednek az ünnepek és mi is készülünk a pihenésre, sokszor szóba kerül, hogy valójában hogy sikerült az évünk. Mint mindenkinek, nekünk is sok ismeretlen helyzettel kellett szembe néznünk, de összességében azt hiszem, elmondhatjuk, hogy kihoztuk ebből az évből, amit lehetett, talán olyan dolgokat is, amiket másképp nem tudtunk volna így megoldani.  

Ebben rengeteget segítettek azok a gyakorlatok, amelyeket leteszteltünk magunkon, és amiket a hírleveleinkben és a blogposztjainkban is megosztottunk: a 90 napos tervezés, a Pozitív összegű játék, a Cukorkamodell, az önmenedzsment, az érzelmek beengedése a munkahelyre és még sorolhatnám.

Őszinte leszek, amikor először felmerült a blogolás és a hírlevelekhez csatolt „tananyag” ötlete, eleinte nem értettem, miért akarjuk ezeket ingyen és bérmentve odaadni. Kőkemény hierarchiában működő, profitorientált munkahelyi múlttal a hátam mögött egyszerűen nem fért ez az egész a fejembe. Ám ahogy telt az idő, nagyon is megértettem, miért kell így tennünk.

Persze, pénzből él az ember, de ha megtehetjük, hogy komolyan vesszük a saját küldetésünket, akkor lehetővé tesszük, hogy minél több emberhez jussanak el az önmenedzselő szervezeti működések, lehessen választani ezt is, akkor is, ha a cég nem fog bele egy komplett szervezetfejlesztési programba, vagy akik olyan munkahelyen dolgoznak, ahol a vezetőség határolódik el ettől – akkor miért ne tennénk?! A saját teal utunk során megtapasztalom, milyen érzés olyan helyen dolgozni, ahol szeretet, megbecsülés, bizalom és jóindulat vesz körül. Nem lehetek akkora barom, hogy bárkit is megfosszak ennek elérésétől, mondván: csak akkor kapsz eszközt, ha ki is fizeted! A tudás nem jó, ha árucikk, de majd ez is változik talán a világon. Mi azt gondoljuk, a munkánk természetes része, hogy információt adunk arról, amit magunk is értékesnek látunk. Jó érzés volt ezt csinálni, a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően, amelyek megmutatták, hogy nagyon is jó úton haladunk.

„A Teal szinten a belső igazság felé vezető utunk lelki vizsgálódásra ösztönöz arról, kik is vagyunk valójában, és mik a céljaink az életben. Az élet egyedüli célja nem az, hogy sikeresek legyünk és szeressenek, hanem az, hogy hűek legyünk önmagunkhoz, hiteles személyiséggé fejlődjünk, értékeljük a születésünktől fogva minket megillető jogokat, elhivatottá váljunk, tetteinkkel pedig az emberiséget és a világot szolgáljuk. A Tealben úgy tekintünk azéletre, mint egy személyes, ugyanakkor kollektív útra, amely feltárul előttünk és valódi természetünk irányába halad.” Frederic Laloux

Nagyon magas a mérce, de talán mindannyian erre vágyunk, egy jól megélt, értelmes életre, amibe beletartozik a jószívvel elvégzett munka is.

És hogyan tovább? Ugyanígy. Dolgozunk és bizakodunk és hisszük, hogy az első az a fontos és értékes közös cél, amit küldetésnek hívunk, és ha ezt jól valósítjuk meg, akkor ezt az üzleti lehetőségek keretében majd folytathatjuk. Megtapasztaltam, hogyha nem a teljesítménymutatók és számok nyomása az, amit folyton figyelek, akkor valahogy mégis megtörténik a csoda, és a pénzügyek is kikerekednek. Talán megéri őszintén a küldetést vinni, és követni a mára egyre növekvő számú teal szervezet példáját.

 Szóval a végtelenbe és tovább! De addig is kicsit mi is elmegyünk pihenni, és reméljük, hogy jövőre újra találkozunk!

Mádi-Krezinger Cintia

A jövő szervezeteit építjük és támogatjuk hírlevelünkön keresztül is!

Ingyenes, hetente frissülő anyagainkért iratkozzon fel hírlevelünkre!

Teal szolgáltatásaink

Célunk, hogy a teal világát minél több ember számára megismerhetővé tegyük. Ennek érdekében indítottuk el egyéni teal szolgáltatásainkat – kattintson és tudjon meg többet!

Teal közösség

Csatlakozzon hozzánk Ön is!

A csoportnak havi rendszerességgel találkozókat is szervezünk, illetve hírlevél formájában értesítünk minden feliratkozót a témával kapcsolatos aktualitásokról.