Az első Teal Szakmai Útindítónk

 

Már év eleje óta lázasan készültünk arra, hogy megjelentessük A jövő szervezetei című könyv második magyar kiadását. Már akkor elkezdtünk beszélgetni arról, hogy milyen jó lenne, ha a javított kiadás megjelenésével elindítanák egy workshopot is, ahol gyakorlati eszközöket és példákat mutathatnánk be arról, hogy hogyan lehet lassan, finoman léptetni a szervezeteket egy szabadabb, jövőbiztos működés felé. Szerencsénkre még a vírus második hullámának berobbanása előtt sikerült személyesen, természetesen a megfelelő óvintézkedések mellett megtartani az első Teal Szakmai Útindítónkat.

Szuper élmény volt látni, hogy milyen sokan eljöttek, hogy milyen sokan vagyunk, akik keressük az utat a felelős szabadság és az önmenedzsment felé.

A résztvevők feltették a kérdéseiket, amiket egy-két kivétellel sikerült a programnak és Zsuzsának megválaszolnia. Néhány jellemző kérdés, amivel dolgoztunk:

  1. Miként ültetehető át a gyakorlatba minél kevesebb ellenállással a teal működés?
  2. Hogyan léptethetünk eredményesen egy kultúrát a teal irányába?
  3. Hogyan lehet a szervezet és az egyének érettségét párhuzamosan fejleszteni?/támogatni?
  4. Hogyan működik a cégünk? Hogyan lehet ezt pozitív irányba elmozdítani?
  5. Hagyományos családi vállalkozásban hogyan tudnánk 1-1 teal gyakorlatot meghonosítani?
  6. Miért jó/jobb a teal, mint más szervezeti működés? Mi a munkavállalók/vállalat haszna?

Mi magunk is teal úton járunk. Vittünk általunk már kipróbált, ügyfelekkel is használt módszertanokat, és olyan alapozó tudásokat, amik érthetővé tehetik, miért tud a teal nagyon jól működni.

Ezeket az eszközöket és tapasztalatokat, illetve történeteinket vittük el a workshopra, és egy olyan anyagot raktunk össze, ami bárkinek segíteni tud abban, hogy elinduljon a csapatával, vagy akár a szervezetében a teallé válás rögös útján.

Objektíve azt gondolom, hogy nagyon információban gazdag 3 óra volt ez a múlt szerdai program, elgondolkodtató és végtelenül reménykeltő. Nagyon sokan vagyunk nyitottak az újra, egy barátságosabb, emberközelibb működésre. A vendégeink között voltak szakmabeliek, önfejlesztők, tanulni vágyók, volt, aki családi vállalkozásból, volt, aki több ezer fős giga szervezettől érkezett.   Jó volt látni, hogy ez a téma a kíváncsi fiatalok mellett az idősebb korosztályt is egyaránt érdekli.

Én személy szerint nagyon jól éreztem magam, részt vettem a feladatokban és megismerkedhettem fantasztikus emberekkel; és hiába nem volt újdonság, ami elhangzott, teljesen más volt ebben a környezetben, egy workshop keretében meghallgatni. Elgondolkodtatott és segített abban, hogy még objektívebben lássam a saját szervezetünk működését, és inspirál arra, hogy egy átfogó sorozat kerekedjen ki a teal programunkból. Ritka pillanatok egyike, hogy láthattam Zsuzsát munka közben, sőt, hogy én is résztvevőként lehettem jelen, ezáltal betekintést nyertem abba a munkafolyamatba is, ami nagyon meghatározó és fontos. Szép élmény azt látni, ahogy egyetlen 3 órás programban összeáll az egész csapatunk munkája. Ezekért a pillanatokért és pozitív visszajelzésekért nagyon megéri ezen az úton maradni és dolgozni tovább!

Már készülünk a workshop-sorozat folytatására, amiről a platformjainkon tájékoztatunk majd minden kedves érdeklődőt!

Herzog-Szörényi Anikó

A jövő szervezeteit építjük és támogatjuk hírlevelünkön keresztül is!

Ingyenes, hetente frissülő anyagainkért iratkozzon fel hírlevelünkre!

Teal szolgáltatásaink

Célunk, hogy a teal világát minél több ember számára megismerhetővé tegyük. Ennek érdekében elindítottuk Teal Workshopunkat, és további két tanfolyam, a Teal Crash Course és a Teal Akadémia elindításán is dolgozunk. Kattintson és tudjon meg többet!

A jövő szervezetei könyv

Frederic Laloux A jövő szervezetei című művében foglalta össze a teal működés alapvetéseit. A könyv magyar nyelvű verziójának kizárólagos magyarországi kiadójaként büszkék vagyunk arra, hogy a kiadvány immár második kiadását is egyre növekvő érdeklődés mellett forgalmazhatjuk.

Teal közösség

Csatlakozzon hozzánk Ön is!

A csoportnak havi rendszerességgel találkozókat is szervezünk, illetve hírlevél formájában értesítünk minden feliratkozót a témával kapcsolatos aktualitásokról.