ALKALMAZKODÁSI BOOTCAMP

Program vezetőknek

Ami most extra terhelést ad:

  • Kezelni kell a bizonytalanságot, ami most az életünk minden területén, húsbavágóan megjelent.
  • Lassabban és időigényesebben mennek a dolgok online és váltott csapatokkal, félmunkaidőben.
  • Az emberek a saját életüket is kénytelenek átszervezni, kevés a pihenés, magas a stressz szintje.
  • Sokkal több egyéni figyelem és beszélgetés szükséges a helyzet kezeléséhez és ez rengeteg idő, energia és lelkierő.

A program logikája

A programban 3 fő területen dolgozunk, amelyeknek az átgondolása, újragondolása ebben a helyzetben szükséges. Ez a 3 terület egymásra épül logikailag.

STRUKTÚRA: munkaszervezés, kommunikáció,

KAPCSOLATOK: aggodalmak kezelése, együttműködés fenntartása, peer feedback, motiváció, remény és optimizmus,

FELADATOK: célok kiemelt fontossága és céltartás, eredményfókusz tevékenységfókusz helyett, ellenőrzés új módjai.

Időkeret: Alkalmanként 1,5 óra online workshop és előadás.

Témák sorrendje:

1. A munka struktúrájának újratervezése és megvalósítása

Miért a struktúra ez első? Milyen elemek változtak a feladatok kezelésében és elvégzésében? Mi lett nehezebb? Milyen jó megoldások születtek? Hogyan lehet  monitorozni a munkavégzést? A közös célok, egyéni célok és a feladatok céljai – mint strukturáló erő. Rend és rendszer a mindennapokban. A kevesebb néha több – online meetingek rendje.

2. Bizalom – előadás és workshop.

A bizalom alapdimenziói, önbizalom, másik iránti bizalom, ezek viselkedéses elemei. A bizalom építésének eszközei. Hol az én bizalmam a szervezetben, ebben a projektben? Miért bízom, miért nem? Miben igen, miben nem?

3. Hírmondás Crash course

Simon Sinek módszertana és Annette Simmons illetve Nancy Duarte a történetmesélés alapjai felhasználásával egy dinamikus villámkurzus az információátadásról és helyzetek, események elmondásáról. „Történetmesélőként kölcsönveszed a történet hatalmát, hogy összekapcsold az embereket azzal, ami fontos, és támogasd őket abban, hogy megértsék a saját világukat.” (Annette Simmons)

4. Aggodalmak kezelése I. Melyik törzsbe tartozol?

(Logan és társai: Tribal leadership alapján) Előadás és gyakorlatok. Együttműködési/attitűd jellemzők felismerése a nyelvhasználat megfigyelésével, jellemző szavak, kifejezések alapján önmagamban és a másikban – eggyel feljebb léptetés módszerei.

5. Aggodalmak kezelése II. Gondolkodási csapdák

A csapdák felismerése és reagálás rájuk. Marty Seligman alapján. A csapdák stresszes, aggódó helyzetben ejtenek minket foglyul. A felismert gondolkodási csapdák hozzásegítenek ahhoz, hogy a másikat ebből kivezessük, és az aggodalmait kezeljük. Pozitív pszichológia által használt módszerek: keretezés, bizonyíték, terv.

6. Aggodalmak kezelése III. Ellenállások kezelése

7 haladó asszertív technika begyakorlása nehezebb helyzetekre. Elképzelhető, hogy a Változás Követek konfliktusos helyzetekbe kerülnek, ha elindul a változás vagy valamilyen negatív helyzet áll elő. Ezekre az esetekre kell, hogy legyenek olyan technikáik, amelyekkel kijutnak ezekből a helyzetekből úgy, hogy hitelességüket megőrzik és nem vívnak meg olyan csatákat, ami vezetői feladata valaki másnak.

Szolgáltatásaink online is elérhetőek, beszélgessünk!

A jövő szervezetei könyv

Frederic Laloux A jövő szervezetei című művében foglalta össze a teal működés alapvetéseit. A könyv magyar nyelvű verziójának kizárólagos magyarországi kiadójaként büszkék vagyunk arra, hogy a kiadvány immár második kiadását is egyre növekvő érdeklődés mellett forgalmazhatjuk.

Teal közösség

Csatlakozzon hozzánk Ön is!

A csoportnak havi rendszerességgel találkozókat is szervezünk, illetve hírlevél formájában értesítünk minden feliratkozót a témával kapcsolatos aktualitásokról.