A mi kis bébi Yodánk

A mi kis bébi Yodánk

Teal átalakulásunk egyik fontos mérföldköve volt, hogy megfogalmaztuk a csapat purpose-ét, vagyis az Aquilone magasrendű célját, azt, hogy a missziónk a szervezetek jobbá tétele. Ez a cél mindig ott van minden döntésünk alapjaként és egyben erőt is ad, mert személyes szinten is értelmes, hiszen a gyerekünk bölcsibe jár, ami egy szervezet, mi elmegyünk az önkormányzatba, ami szervezet… És ezeknek a helyeknek is mind jól működőnek, barátságosnak kellene lennie. Akár teal-nek.  Mindemellett szükségünk van kis impulzusokra, tovább lendítő élményekre a mindennapjaink során, olyanokra, amik visszaigazolják a nagy cél felé való haladásunkat.

Tavaly A jövő szervezetei magyar verziójának második kiadását szorongattuk lázasan csillogó szemmel, amikor megjelent, most pedig egy talán még ennél is hatalmasabb motivációt kaptunk, amikor végre megérkezett az irodába Laloux művének illusztrált verziója magyarul. Már az előkészületek során is éreztük, hogy na, igen, ez a könyv valami egészen különleges – visszatekintve nem is csoda, hogy ennyit szüttyögtünk azon, hogy a lehető legtökéletesebbre sikerüljön a fordítás. Akartuk, hogy a magasrendű célunkkal összhangban a teal megismerésének egy új lehetőségét adjuk át az olvasóknak. A teal működés sokaknak nagyon lelkesítőnek, de egyben túl távolinak és nagyszabásúnak tűnt a „nagy könyvet” olvasva. Mások nehezen fogtak neki egy 450 oldalas szakkönyvnek. Talán az illusztrált verzió segíthet abban, hogy lássuk: a teal nem nálunk hatalmasabb, elérhetetlen dolog, hanem lehet az életünk meghatározó működése.

Szóval most így állunk, szépen sorakoznak a könyvek az irodában, és napról-napra fogyatkozva egyre több emberhez jutnak el. És minél többször kell elzarándokolni a Foxpost automatához feladni a megrendeléseket, annál több az energia és lelkesedés a csapatban. Az pedig csak hab a tortán, hogy már nemcsak magánszemélyek érdeklődnek a teal iránt, akik gerillaakciókkal próbálják meghonosítani a működéshez szükséges gyakorlatokat a munkahelyeiken – célirányosan érkeznek a céges megrendelések olyan vállalatoktól, ahol a vezetőség felismerte, hogy a jelenlegi működésük már nem elég, és talán a teal lehet az az irány, amely felé elindulva megtalálhatják az örömteli, emberi és sikeres együttműködés kulcsát.

Nekünk sokat jelent minden egyes eladott könyv. A mi kis Yodánk. Biztosak vagyunk benne, hogy minden egyes példány jó kezekbe kerül. Elképzelem, hogy megérezik a csomag, az Olvasó kinyitja a buborékos borítékot, amibe a könyvet tettük, kiveszi a könyvet és ránéz. Talán meglepődik a formáján, elmosolyodik a borítót nézve, kinyitja a kötetet és beleszimatol… aztán végigpörgeti a lapokat, mennyi kép és szín… és egy kép megragadja a figyelmét, leül, és olvasni kezd.

Várjuk a visszajelzéseket, hogy a Kedves Olvasó szereti-e a könyvünket? Miközben a nagy cél felé haladunk, ezek a kisebb célok, a projektjeink sok erőt és örömet adnak. Kell is, hogy minden napban megláthassuk azokat a dolgokat, amik megmutatják, hogy haladunk, érdemes ránézni, hol járunk az úton, ma milyen lépések vittek minket előre… Mert minden nap értelmes és örömteli lehet, ha nyitott szemmel járunk. Reméljük, hogy egyre többen járunk majd ezen a teal úton, persze hónunk alatt a két könyvvel! 

 

A jövő szervezeteit építjük és támogatjuk hírlevelünkön keresztül is!

Ingyenes, hetente frissülő anyagainkért iratkozzon fel hírlevelünkre!

Teal szolgáltatásaink

Célunk, hogy a teal világát minél több ember számára megismerhetővé tegyük. Ennek érdekében indítottuk el egyéni teal szolgáltatásainkat – kattintson és tudjon meg többet!

Teal közösség

Csatlakozzon hozzánk Ön is!

A csoportnak havi rendszerességgel találkozókat is szervezünk, illetve hírlevél formájában értesítünk minden feliratkozót a témával kapcsolatos aktualitásokról.