2020 legnagyobb tanulsága

Sok minden történt velünk az idei év során, de a legfontosabb talán az, hogy megértettük, mit is jelent valójában együtt élni a szervezetünkkel.

Bár váratott magára egy ideig, de az év második felében végre elkezdtünk dolgozni a szerelem-projekten: A jövő szervezetei illusztrált változatának kiadásán. A téma természetesen nem volt újdonság, hiszen évek óta a portfóliónk egyik alappillére a Teal, és saját magunkat is folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy az Aquilone maga is teal szervezetként működjön. És mégis, ahogy fordítottunk, lektoráltunk, javítgattunk a magyar verzióban, szétnézve a házunk táján valójában most értettük meg igazán, miről beszél Laloux, amikor azt mondja, hogy jóslás és irányítás helyett érzékelni és reagálni kell.

Reinventing our organization

Hatalmas tervekkel indultunk neki az évnek, határidőket és célszámokat határoztunk meg, aztán jött a járvány, és minden folyamatosan másképpen alakult. Nem feltétlenül rosszul, mert hozott sok jót az év, de folyton valahogy másképp, mint ahogy elterveztük. Elkezdtünk rövidtávon tervezni, a 90 napos tervezéssel, itt már támaszkodtunk arra, hogy beleérezhetünk abba, merre akarnak organikusan menni a dolgaink. Egy ideig azt hittük, hogy ha megjósoljuk, mi történik majd, jobban kontrollálhatjuk azt, ami velünk kapcsolatos. Márpedig ez és ez lesz. És akkor is megcsináljuk, ha ránk szakad az ég. Ám be kellett látnunk, hogy ez egyáltalán nem járható út.

Nagyon furcsa elengedni a kontrollt, de valahogy mégis a sínen maradni. Nehéz és egyben katartikus élmény megtapasztalni, hogy a figyelem kifelé és befelé, az érzelmek és megérzések tudatos beforgatása a napi életünkbe olyan élmény, mint egy folyó hátán utazni. Használni az erejét, figyelni, merre megy, ha kell, kikötni és gyalogolni kicsit, vagy bátran hagyni, hogy egy zúgón a csónakba erősen kapaszkodva lerobogjunk.

Ez nyilván csak úgy működik, ha nagyon jóban vagyunk egymással… Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bármiről beszélhetünk, javíthatjuk a másik munkáját, javasolhatunk – minden egyes írásunk is úgy készül, hogy a szerző átküldi a másik kettőnek ezzel: troll please! És nincs para, ha a másik akár teljesen át is írja. Megszelídítettük az egóinkat annyira, hogy jólesik közösen létrehozni olyasmit, amire mind azt tudjuk mondani: ez elég jó.

Ötleteltünk, rengeteget beszélgettünk, és hagytuk, hogy a dolgok arra menjenek, amerre menni akarnak. Készítettünk ugyan terveket, de ha úgy láttuk jónak, teljesen áthelyeztük a prioritásokat, elengedtünk projekteket, amik valamiért nem keltettek jó érzéseket bennünk, és ráfókuszáltunk azokra a pontokra, amelyek kapcsán öröm és remény ébredt a szívünkben.

Már nem vezéreltek minket a célszámok, volt például egy projekt amivel kapcsolatban nem éreztük, hogy ez az Aquilone-nak KELL. Bár megírtuk teljes erőbedobással a tendert, hiszen a bevétel nálunk és a létezésünk alapja, de nem volt olyan rossz érzés, hogy más vitte el. Neki van ott dolga, nekünk meg talán máshol. Nem haltunk meg a tenderírásban csak azért, hogy meglegyen a hőn áhított profit. Ha viszont egy kiírás a szívünkhöz szólt, pályáztunk akkor is, ha bevétel szempontjából nem volt kimagasló a lehetőség. Érzékeltük, mit szeretne a szervezetünk, és annak megfelelően reagáltunk a külvilág adta helyzetekre.

 

Ez a ráérzős-gondolkodós-barátságos működés segített kikristályosítani, mi fontos. Mindannyiunknak. Tényleg, szívből azt szeretnénk, ha nagyon sok – áh, minden!!! – ember klassz, biztonságos és emberhez méltó munkahelyen dolgozhatna.

Nagyon izgalmas tapasztalat az, hogy az érzékelés és reagálás módszerével hogyan bontakozik ki egy logikus és szép, értelmes út. Ezt leginkább visszanézve látjuk jól, de egyre inkább megbízunk abban, hogyha nem is tudjuk megtervezni a jövőt, ha nem is tudjuk a dolgainkat egy jó erős sínpárra rakni, ha jól vagyunk egymással, ha használjuk a kollektív intelligenciánkat és jól bánunk mindenkivel a rendszerünkben – legyen az ügyfél, kolléga, a kutyáink és a szomszéd nénikék az irodánk mellett –, ha képesek vagyunk higgadtan és rugalmasan alkalmazkodni, akkor valami nagyon izgalmas dolog történik. Életre kel, önmagára talál valami új módon a cégünk, a csapatunk. És az élet mozog, halad, keresi a fényt, a növekedést. Támogatni és hagyni kell ebben, és csak figyelni és jól reagálni. Nem annyira nehéz…

Bevétel szempontjából ez most nem lesz kimagasló év. De stabil év, és sokat tanultunk. Új dolgokat csináltunk, amik örömmel töltenek el mindannyiunkat. Lett új weboldal, új iroda, megújult a csapat és az év végére az Illusztrált verzió… Nagyon várjuk, hogy megérkezzen majd a nyomdából, beleszagoljunk, pörgessük a lapjait, olvassuk a sokszor elolvasott szavakat és a friss lapok egy frissebb, új, és a könyvhöz hasonlóan reményteli, szép következő év ígéretét hozzák el nekünk is, és mindenkinek!

Toldi Zsuzsanna & Mádi-Krezinger Cintia

A jövő szervezeteit építjük és támogatjuk hírlevelünkön keresztül is!

Ingyenes, hetente frissülő anyagainkért iratkozzon fel hírlevelünkre!

Teal szolgáltatásaink

Célunk, hogy a teal világát minél több ember számára megismerhetővé tegyük. Ennek érdekében indítottuk el egyéni teal szolgáltatásainkat – kattintson és tudjon meg többet!

Teal közösség

Csatlakozzon hozzánk Ön is!

A csoportnak havi rendszerességgel találkozókat is szervezünk, illetve hírlevél formájában értesítünk minden feliratkozót a témával kapcsolatos aktualitásokról.